Conradi-Veenlandstrjitte 88, 9104 BN Damwâld
0511-421219
info@bosgraafinstallaties.nl

Geschiedenis Bosgraaf installaties

Bosgraaf Installaties Damwâld

1936

In 1936 zijn het Sippe en Marijke Bosgraaf die aan de Dammelaan in Damwoude van start gaan met een eigen zaak. Sippe en Marijke beginnen een fietsenwinkel gecombineerd met een elektrotechnisch installatiebedrijf. 

1950

In 1950 bouwen ze een nieuw bedrijfspand met woonhuis aan de Doniaweg. Dit bedrijfspand had toen een winkeloppervlakte van 60 vierkante meter. Marijke runde de winkel waar huishoudelijke artikelen, elektrische apparaten en verlichting werd verkocht. Van de fietsen hadden ze toen al afscheid genomen. Sippe hield zich hoofdzakelijk bezig met het installatiebedrijf. In de jaren die kwamen kregen ze een zoon Freerk en een dochter Ymie. Freerk had direkt affiniteit met het werk van zijn vader en ging toen hij nog een jonge vent was al samen met vader Sippe op pad om het vak te leren.

1974

Freerk leerde zijn vrouw Elly kennen en in 1974 namen Freerk en Elly het bedrijf over en zetten een andere koers uit.  De huishoudelijke artikelen en de verlichting werden uit het assortiment geschrapt, en het aandeel witgoed en bruingoed werd  flink uitgebreid.  
Door de jaren heen werd de winkel een aantal malen flink verbouwd; het winkelvloeroppervlakte werd uiteindelijk verdrievoudigd.

1981

Het installatiegedeelte van het bedrijf groeide ondertussen flink mee. Begin tachtiger jaren was er op het bestaande adres eigenlijk geen genoeg ruimte meer, en toen deed zich de mogelijkheid voor om aan de overkant van de weg een bedrijfspand te kopen. Hier was voldoende ruimte om het installatiebedrijf te huisvesten.  Er werden verschillende kantoorruimtes gecreëerd, waar de planningsafdeling, de administratieafdeling, de reparatieafdeling en directie allemaal hun eigen ruimte hadden. Daarnaast was er genoeg ruimte voor alle materialen van het installatiebedrijf en opslag van de apparatuur die in de winkel verkocht werd. 

1995

Midden negentiger jaren begon het toch weer te kriebelen, Freerk en Elly kwamen altijd terug van vakantie met vele ideeën, en de winkel was eigenlijk alweer gedateerd, en er moest wat gebeuren. Verbouwen op de bestaande locatie was eigenlijk geen optie, en er werd gezocht naar een nieuwe locatie. Het lag in de planning dat het winkelcentrum van Damwoude grondig verbouwd zou worden en daar stond ook het voormalige pand van de FRS. Dit leek Freerk en Elly een geschikte lokatie om hun bedrijf te huisvesten. Ondertussen waren ook 2 van hun 3 kinderen werkzaam in het bedrijf, en mede voor de toekomst van hun kinderen werd besloten om de stap te nemen. Het pand werd aangekocht in 1996 en na een zeer uitgebreide verbouwing werd het lintje bij de opening in maart 1997 doorgeknipt door Marijke Bosgraaf.

2007

In 2007 is Sipco mede eigenaar geworden en sinds 2008 worden er naast elektrotechnische werkzaamheden ook werktuigbouwkundige werkzaamheden verricht.De naam is toen ook gewijzigd in Bosgraaf Installaties.

2012

In 2012 is er besloten de winkel de sluiten en zich te richten op de installatie tak.

Het initiatief van Sippe en Marijke Bosgraaf is in acht decennia uitgegroeid tot een sterke en stabiele onderneming. Op dit moment zijn er  8 mensen in vaste dienst. Tijdens extra drukke periodes worden er ZZP-ers ingehuurd en/of mensen van uitzendbureaus ingezet.